Behandling


Vanliga tillstånd som behandlas med akupunktur:


- rygg-, nack- och ledbesvär

- migrän och spänningshuvudvärk

- gynekologiska besvär, mens och klimakteriebesvär

- långvariga smärttillstånd

- idrotts och belastningsskador, inflammation i senor och muskler

- sömn och stressrelaterade besvär.


Akupunkturbehandling på AKU-MOTTAGNINGEN i Karlskoga


Behandlingen börjar med att du får berätta om dina besvär och jag ställer frågor och undersöker dig. En bedömning görs om vi anser att dina besvär är lämpade att behandla med akupunktur. Därefter väljs punkter ut där nålarna placeras. Vilka punkter som behandlas beror på var man har ont. Vid akupunkturbehandling används tunna engångssnålar.


Akupunktur ges vanligen i en regelbunden serie omfattande 8-12 enskilda behandlingar, där varje behandling tar 20-30 minuter. Behandlingarna brukar genomföras med ett intervall på ½ - 2 veckor. De flesta patienter som förbättras av akupunktur brukar göra det efter 4-6 behandlingar (flera behövas ofta vid andra symtom än smärta). Efter behandlingen brukar man känna sig lugn och avslappnad.


Om akupunktur

Akupunktur har sitt ursprung i traditionell kinesisk medicin. Modern västerländsk forskning har kunnat visa att akupunktur har god effekt i form av smärtlindring.

Socialstyrelsen godkände 1984 och 1993 akupunktur som behandlingsmetod mot smärta och vissa sjukdomstillstånd.leg. fysioterapeut/sjukgymnast

Claes Göran Erlandson

Över 30 års erfarenhet av akupunkturbehandling